ECONOMII SIGURE ȘI CU RANDAMENT RIDICAT

Sistemul de economisire promovat de CAR Sanitar este același încă de la înființarea casei, acum mai bine de 30 de ani. De ce nu schimbăm nimic? Pentru că pur și simplu nu este necesar. Savurează o cafea, documentează-te și începe să economisești. Mai simplu nu se poate…

Bonificarea anuală a fondurilor sociale ale membrilor CAR Sanitar Deva

An de an, Asociația CAR Sanitar bonifică fondurile sociale ale membrilor cu un procent stabilit în funcție de performanțele financiare ale asociației și deciziile consiliului de administrație. Această bonificație reprezintă un beneficiu suplimentar pentru membrii asociației, recunoscându-le contribuția și sprijinindu-i în nevoile lor financiare. Procentul de bonificație variază de la an la an, reflectând capacitatea financiară a asociației și viziunea sa de a sprijini membrii comunității.

Tu unde economisești?

Ți-ai pus vreodată întrebarea dacă știi să economisești în mod corect? Unde îți ții economiile? Sunt în siguranță? Care este randamentul anual al economiilor tale? Unde ar fi cel mai sigur să economisești? Cât ar trebui să economisești lunar? Care sunt costurile economisirii? Merită să economisești? Citește mai departe și află singur ce e mai bine pentru tine!

Stabilește obiective clare

Defineste obiective specifice pentru economisire, fie că este vorba despre crearea unei rezerve de urgență, achiziționarea unei case sau pregătirea pentru pensie. Aceste obiective te vor motiva să economisești constant.

Creează un buget pentru obiectivele tale

Începe prin a înțelege toate veniturile și cheltuielile tale lunare. Monitorizează cu atenție unde se duc banii tăi și identifică zonele în care poți face ajustări pentru a economisi mai mult. Nu e complicat!                                             

Prioritizează economisirea

Tratează economisirea ca pe o cheltuială obligatorie. Dacă îți stabilești o sumă fixă sau un procent din venituri pe care să-l economisești lunar, acordă-i prioritate și economisește.                                              

Cine poate economisi?

Orice persoană fizică cu domiciliul în Uniunea Europeană care realizează venituri de natură salarială, indemnizații, pensii etc.

Care sunt sumele minime/maxime pe care le pot depune lunar la CAR Sanitar Deva?

Suma minimă de depunere la fondul social este de 15 lei iar cea maximă este în funcție de posibilitățile tale.

Nu sunt membru, pot să economisesc?

Pentru a putea economisi este necesar să fiți membru.

Poate altcineva să economisească pentru mine?

Nu, economiile sunt individuale și indivizibile. Totuși cineva din familie poate cotiza și implicit economisi pentru dumneavoastră, însă banii depuși se vor reflecta în fondul dumneavoastră și nu vor putea fi revendicați vreodată de deponent.

Pot economisi fără să mă deplasez la sediul CAR Sanitar?

Da, desigur! Aveți posibilitatea de a economisi fără să vă deplasați, transferând lunar cotizația din contul bancar deținut sau efectuând plata cu cardul pe site.

Cum pot să mă retrag?

Procesul de retragere este unul foarte simplu: Completați cererea de retragere, o semnați și o depuneți la sediul nostru, personal. Perioada de rambursare a fondurilor deținute este de minim o zi, dar în condiții extraordinare aceasta poate ajunge până la 12 luni. De regulă majoritatea retragerilor se efectuează în maxim 30 de zile de la data depunerii cererilor.

De ce durează să îmi retrag banii de la CAR?

Casele de Ajutor Reciproc, prin esența lor sunt organizații non-profit care utilizează banii membrilor pentru satisfacerea nevoilor financiare ale altor membri. Adică, banii depuși de dumneavoastră sunt distribuiți în împrumuturi altor membri. Aceste împrumuturi sunt purtătoare de dobândă, iar la final de an, dobânda acumulată este împărțită tuturor membrilor în procente egale aplicate economiilor deținute. Este posibil ca în anumite perioade ale anului solicitările de împrumut să fie foarte numeroase, iar acestea au prioritate deoarece ele generează venituri pentru toții membrii.

Pot să mă retrag parțial?

Conform Statutului, retragerea parțială a economiilor nu este posibilă, la fel cum nu este posibilă nici acordarea de dobândă la fondul membrului în timpul anului.

Dacă am un împrumut în derulare pot să mă retrag?

Nu, nu puteți să vă retrageți decât după achitarea integrală a împrumutului.

Dacă sunt girant la un împrumut, pot să mă retrag?

Nu, puteți să vă retrageți doar după achitarea obligațiilor de plată a titularului de contract.

×